Новини

Безпечні канікули

20 грудня у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця фахівці Кременецького відділення ДСНС України в Тернопільській області провели навчальний майстер-клас  «Безпека на зимових канікулах». Рятувальники розповіли ліцеїстам та педагогам про важливість швидкої евакуації. Такі знання можуть зберегти не одне життя у випадку реальної небезпеки.

Розпочався захід мінілекцією  про правила користування електроприладами під час зимових канікул. Із особливою увагою діти прислухалися до інструкцій спеціаліста щодо запобігання поширенню пожежі в приміщенні та методи безпечної евакуації.

Демонстрація  порядку дій застосування вогнегасника викликала неабияке захоплення у школярів. Також рятувальники спільно з учнями  розмотували пожежний рукав довжиною  понад 20 метрів та показували швидке з’єднання гайками Богдана.

На завершення майстер-класу пожежники провели навчання з ліквідації надзвичайної ситуації  з евакуацією потерпілого з третього поверху освітнього закладу.

Звісно, найбільший інтерес в учнів викликав пожежний автомобіль та різноманітне рятувальне обладнання. Саме його вогнеборці щодня використовують для гасіння пожеж чи ліквідації наслідків  надзвичайних подій. Ліцеїсти детально ознайомилися з усіма приладами пожежного автомобіля, прослухали інструкції та особливості застосування кожного з них.

Дехто з підлітків під час заходу  визначився із професією та мріє в майбутньому стати справжнім рятувальником.

Сподіваємося, що після таких зустрічей діти безпечно проведуть свої зимові канікули  та завжди цінуватимуть роботу тих, хто рятує оселі від вогню, а людей – від біди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button