Новини

День української хустки

Другий рік поспіль, з ініціативи групи активісток, 7 грудня відзначають День української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. Його мета – об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій, адже з  давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.
До Всесвітнього флешмобу доєдналися учні Волинського ліцею імені Нестора Літописця. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із хештегами  #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка.

       У 4 – Б класі відбулася виховна година “Українська  хустина  – оберіг і душа жінки “. Діти  з  цікавістю слухали розповідь про  цю річ у  житті та побуті українських дівчат  і жінок. Пізнавальним для учнів був  перегляд презентації про історію хустини. Дівчатка вчилися  правильно одягати хустинки , а хлопці  підтримували учасниць схвальними оплесками.
        Учні  класу із задоволенням продемонстрували  хустини із  бабусиних скринь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button