Новини

Довго щирими тими словами до людей промовлятиму я…

Поет-лірик, драматург – новатор, прозаїк, публіцист, критик… Боротьба і праця. Таким був зміст усього життя Лесі Українки, життя, яке гідне подиву й захоплення.

Громадянська, пейзажна, інтимна лірика, поезії, казки, поеми, а ще оповідання, новели, нариси, драматичні твори, переклади з іншомовних літератур: російської,  польської,   німецької, французької, англійської, з давньої єгипетської, індійської та старогрецької – творча спадщина, яку залишила поетеса.

З метою гідного вшанування пам’яті Лесі Українки у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця проведено тематичні заходи під час тижня української мови та літератури.

25 лютого, у день народження поетеси, учні та вчителі-словесники поклали квіти до пам’ятника Лесі Українки в Бережцях, декламували вірші, дізналися про перебування на Кременеччині.

Під час літературного квесту  «Ні, я жива, я буду вічно жити…» п’ятикласники пригадали відомості про життєвий і творчий шлях Лариси Косач.

З шестикласниками проведено літературну годину «На шлях я вийшла ранньою весною…».

Ліцеїсти  9-10 класів підготували літературно-музичну композицію «Довго щирими тими словами до людей промовлятиму я…», присвячену 150-річчю від дня народження Лесі Українки та 110-ій річниці від написання легендарної «Лісової пісні». Читали вірші, інсценізували фрагменти з драми-феєрії, виконували пісні на слова поетеси.

У вестибулі школи  презентовано мистецький вернісаж «Я маю в серці те, що не вмирає…» (ілюстрації до творів Лесі Українки).

У бібліотеці ліцею  представлено виставку книг Лариси Петрівни Косач.

Донька Прометея несла  за життя вогонь своїх віршів людям, несе і зараз  устами своїх нащадків. То ж нехай звучить  слово Лесі і слово про Лесю як  наша  шана пам’яті:

    Не стерлась райдужна сторінка.
    Не вмерла пісня лісова,
    Безсмертна Леся Українка
    Була і є навік жива.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button