Новини

Парад Вертепів 2022 у Подолянах

23 січня у Тернополі в ТРЦ «Подоляни» відбувся одинадцятий фестиваль «Парад Вертепів 2022». Фестиваль вертепів щороку збирає колективи учасників зі всієї Тернопільської області та навіть із сусідніх областей. Кожен колектив виступає в рамках регламенту 15-ти хвилин, демонструючи історію, що оживає через тисячоліття – Чудо народження Ісуса Христа. До участі в параді вертепів зголошуються і професійні і аматорські колективи, віковий склад учасників теж буває дуже різний. Але всіх єднає дух Різдва, колективи-суперники підтримують і вболівають один за одного, адже на такому святі немає переможених – лише переможці!

Відродження українських народних традицій, збереження культурної спадщини нашого народу є головним завданням для кожної свідомої людини, тому «Парад вертепів у Подолянах» – це щорічний фестиваль, який ми проводимо вже 11 років поспіль. Дуже приємно, що цьогоріч вже вдруге учасником нашого фестивалю став соціальний проект для молоді з інвалідністю «Життя у повноті», що діє при «Карітас Тернопіль» – говорить організатор фестивалю, Почесний консул Угорщини в м.Тернопіль, Президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

Вдячні нашим постійним партнерам і співорганізаторам – Православній Церкві України, які допомагають нам в підготовці та проведенні цього дійства.

До складу журі увійшли – архієпископ Тернопільський та Кременецький Нестор, заслужена артистка естрадного мистецтва України Олександра Бурміцька.

Колектив «Веселі щедрівники» Волинського ліцею імені Нестора Літописця гідно представив Кременеччину на цьому фестивалі. Ми отримали море позитивних емоцій та почуттів. Всі учасники були нагороджені дипломами та призами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button