Новини

Працівники Кременецького відділення ГУНП провели профілактичну бесіду із старшокласниками Волинського ліцею імені Нестора Літописця

Правоохоронці нагадали дітям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та відповідальність за вчинення правопорушень. Обговорення різних особливостей роботи поліції, де застосовуються покарання, мали на меті попередити різноманітні порушення, які так цікаво приваблюють підлітків. За час бесіди представники охоронної структури чітко і ясно пояснили обов’язки і вимоги до всіх учасників руху, розповіли підліткам про безпечну поведінку на дорозі та про основні знаки, перевірили знання учнів з правил дорожнього руху для пішохода та велосипедиста. Діти, які були присутні, із великою зацікавленістю слухали розповіді поліцейських із власного досвіду щодо затримання правопорушників.

Юні ліцеїсти активно приймали участь в обговоренні особливостей відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративних покарань малолітніх осіб. Працівники поліції змістовно відповіли на запитання, які виникали в учнів під час бесіди. Здебільшого діти запитували про покарання за водіння транспорту без посвідчення водія та про особливості отримання даного документу.

Окрім загальної теорії, під час правової бесіди поліцейські нагадали дітям і основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути. Даний захід спрямований на запобігання випадкам залучення молоді у злочинну діяльність, попередження злочинів з боку неповнолітніх. З-поміж усіх дієвих заходів, важливого значення набувають саме зустрічі та безпосереднє спілкування з дітьми у навчальних закладах.

Організація бесід і зустрічей учнів з правоохоронцями дозволяє вихованцям реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати помилок в майбутньому.

Крім того, поліцейські окремо поспілкувалися з дітьми, які порушують шкільну дисципліну. Інспектори поліції разом з учнями з’ясовували, що саме стає причиною девіантної поведінки, та чи є у школярів-порушників бажання виправити ситуацію. Працівники поліції пояснили, яка саме відповідальність чекатиме на неповнолітніх, в разі скоєння правопорушення, та до яких негативних наслідків може призвести погана поведінка як у школі, так і по за її стінами.

Педагог-організатор Залюбовська-Ширма Н.Б та заступник директора з навчально-виховної роботи Оболончик Т.Д. подякували працівникам поліції за проведену інформаційно-роз’яснювальну роботу та наголосили підліткам, що краще попередити будь-яку неприємну ситуацію, а ніж потім її вирішувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button