Новини

Проведи час з користю

 САЙТИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Щоб зробити «інтернетний час» дитини кориснішим, спробуйте відвідати розвиваючі сайти для дітей українською мовою. Тут ви знайдете безліч цікавих матеріалів для свого чада: ігри, лічилки, віршики, казки, розмальовки, смачні рецепти для випічки, матеріали для творчого розвитку, мультфільми та багато іншого. Вся інформація зібрана на даних сайтах цілком безпечна для дітей.

  1. “Левко”– сайт для дітей та батьків, що пропонує великий вибір ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, аудіо та відео матеріалів, поради з рукоділля, розмальовки, найпростіші кулінарні рецепти для малечі, та сценарії дитячих свят.
  2. “Пустунчик”– інформаційно-розважальний портал присвячений розвитку, навчанню та відпочинку дитини. Сайт пропонує різноманітний контент: ігри, аудіотеку, творчість, рукоділля, дозвілля, віртуальну школу та багато цікавого, що дозволить огранізувати відпочинок вашої дитини.
  3. “Зроби Сам(А)”– цікавий сайт з рукоділля від Яни Смакули, що обов’язково сподобається дітка та батькам, які полюбляють проводити час разом та створювати речі своїми руками. Також тут зібрана велика кількість схем, матеріалів та уроків для початківців, які допоможуть опанувати мистецтво хендмейду.
  4. “Казкар”– один з кращих сайтів подібної тематики на просторах українського Інтернету. Тут є всі необхідні матеріали для малечі та батьків: казки (українські та народів світу), легенди про міста, села, гори, річки, рослин і тварин, мультфільми, аудіоказки, ігри, сценарії свят, ілюстрації та окремий розділ для батьків.
  5. “Кращі казки світу”– гарно проілюстрований сайт для малят та їхніх батьків, який містить улюблені казки з усього світу українською мовою.
  6. “Читанка”– дитяча публічна онлайн-бібліотека, в якій містяться книги українською мовою, які вже не можна придбати у книжкових магазинах. Однак ви маєте можливість завантажити на комп’ютер чи інший пристрій будь-яку з книг представлених на сайті.
  7. “МегаЗнайка”– сайт для дітей та батьків, для вчителів початкових класів та вихователів дитячих садочків. На ньому зібрана величезна кількість цікавої і корисної інформації: казки, вірші, ігри, пісні, цікаві факти про різноманітні предмети та явища, про рослинний і тваринний світ, про людину та її діяльність.
  8. “Весела Абетка”– сайт, де зібрано безліч оповідань, загадок, казок, ігор, віршів, цікаво викладених для дітей відомостей з різних галузей знань. Ідея проекту та наповнення належить Миколі Владзімірському із Севастополя.
  9. “Дітвора”– сайт створений батьками для батьків. Тут зібрано безліч матеріалів з відповідями на повсякденні запитання стосовно батьківства. Для вас доступні такі розділи: вагітність, немовля, дитина, родина, здоров’я, життя, знання, позитив та творчість.
  10. “Янко Гортало”– чудовий україномовний сайт, що працює переважно на ниві дитячої літератури. Його авторами є Інга та Владислав, а Янко Гортало – то, звісно, псевдонім. Вони виховують 5-ро діток, тож віршики, оповідки, ілюстрації, відеопрезентації, пісеньки та інші вигадки – це продукт натхнення великою родиною.

Джерело: https://osvitanova.com.ua/posts/644-top-15-saitiv-ukrainskoiu-movoiu-dlia-rozvytku-dytyny

7 ЛЕГАЛЬНИХ ОНЛАЙН-БІБЛІОТЕК, НА ЯКИХ МОЖНА ЧИТАТИ І СКАЧУВАТИ КНИГИ БЕЗКОШТОВНО

Читати сьогодні стало дорого. Звичайно можна ходити в бібліотеку. Але можна скористатись послугами й онлайн-бібліотека, що є більш доступною, швидкою послугою. Можна з більшою вірогідністю знайти потрібну книгу, збільшити обсяг книжок для читання. Та й ситуація на сьогодні посприяла такому стаану речей. Ось кілька таких джерел.

Альдебаран

Бібліотека позиціонує себе як літературний сервіс з величезною колекцією творів. На сайті можна не тільки читати онлайн безкоштовно і без реєстрації, але також завантажити книгу в будь-якому зручному форматі на будь-який пристрій. А перед скачуванням користувач може ознайомитися з коротким змістом або прочитати уривок книги. В основному тут є твори авторів, що не проти ділитися своєю спадщиною, а також класична література.

SamoLit

Сервіс дозволяє не тільки скачувати книги безкоштовно і без реєстрації, але і завантажувати авторський матеріал і заробляти на цьому. Непогана можливість для молодих письменників. Незважаючи на те, що більшість книг доступні і в fb2, і в epub, і в txt, для користувачів з особливо витонченими вимогами до формату у Samolit є навіть власний конвертер. А ще тут можна створювати віртуальні бібліотеки.

Литрес

Це магазин електронних книг, проте в ньому є безкоштовний розділ, в якому представлено більше 26 000 творів класиків і сучасників. Гарячих новинок і зарубіжних бестселерів в розділі немає, зате є багато книг з розряду must read. Книги можна скачати, однак для цього необхідно авторизуватися на сайті.

Project Gutenberg

На сайті зібрано понад 46 000 книг англійською та іншими іноземними мовами. Переважають, звичайно, англомовні версії, також є книги французькою, італійською, португальською та німецькою. У бібліотеці великий вибір категорій – від белетристики до освітньої літератури. Книги доступні для скачування в різних форматах. Крім того, їх можна швидко завантажити через сервіси Dropbox, Google Drive і Microsoft OneDrive.

Литмир

Тут книги можна скачувати і читати онлайн. В архіві знаходиться більше 210 тисяч книг від 75000 авторів (в тому числі і українських) – їх додають не тільки модератори сайту, але і самі користувачі. Ресурс був заблокований Роскомнадзором на вимогу видавництва «Ексмо» в рамках «антипіратського закону», проте після видалення творів видавця доступ до сервісу був відновлений.

Google Play і App Store

Не можна не згадати про безкоштовні книги в офіційних магазинах Google і Apple. Тут власники Android і iOS-пристроїв можуть абсолютно безкоштовно отримати доступ до великого вибірку книг від класиків і сучасників на різних мовах. За безлімітний доступ доведеться оформляти платну підписку.

Джерело: http://vsviti.com.ua/collections/42095

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button