Новини

Вільні творити майбутнє

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи, адже саме в цей період, з інтервалом у 9 років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та Революція Гідності 2013-го.

З метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист  прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору, у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця будо організовано чимало тематичних заходів.

Протягом тижня класні керівники 5-11-х класів провели патріотичні години «Майдан – шлях до свободи», «Революція Гідності: ми пам’ятаємо», «Герої нашого часу», «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!», уроки мужності «Зима, що нас змінила…», «Майдан гідних», усний журнал «З Україною в серці», інформаційні експрес-хвилини «Герої в пам’яті навіки», «Україна – країна нескорених!».

Напередодні члени прес-центру чергового класу випустили стінгазету «День Гідності та Свободи – крок у Європу».

Учасники гуртка «Музейна справа» провели екскурсію у шкільному «Музеї військової слави»,  у ході якої ліцеїсти та педагоги мали можливість переглянути експозицію «Хто вмирає в боротьбі – у серцях живе повіки!».

У читальному залі бібліотекар Малінська В.Г. підготувала тематичну викладку літератури «Наш дух не зламати, свободу не вбити».

Юні художники представили свої роботи на виставці малюнків «Захисники України очима дитини» у вестибулі ліцею.

Учні 9-А класу з педагогом-організатором Залюбовською-Ширмою Н.Б. та вчителем музичного мистецтва Форсюк Н.В. підготували виховний захід «Вільні творити майбутнє». Учасники згадали трагічні події, переглянувши відеофрагменти документального фільму «Річниця Майдану»; виконували пісні, народжені революцією; декламували вірші про Україну, Героїв Небесної Сотні. Із запаленими свічками вшанували пам’ять загиблих за гідність та свободу в Україні хвилиною мовчання.

Учитель історії Савчук В.М. розповів про те,  чим була Революція Гідності для України. Передусім випробовуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності, коли українська нація переродилася, згуртувалася, а головне – самоідентифікувалася. Сотні тисяч наших земляків об’єднало прагнення правди, яка є основою державного, суспільного, особистого життя. Народ повстав проти брехні, корупції, наруги над волею людей. І вкотре виграв цю битву, адже нікому не вдасться нас зломити!

Після виховного заходу ліцеїсти поклали квіти до пам’ятного знака «Борцям за волю України».

Цей день потрібно пам’ятати, адже свобода та гідність стали найціннішими для українців. За це боролися наші пращури, за це ми воюємо і сьогодні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button