Новини

Я маю право!

         З 7 по 11 грудня 2020 року у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця пройшов Всеукраїнський тиждень права, мета якого – підвищити рівень правової освіти та культури ліцеїстів, інформування учнів щодо їхніх конституційних прав та обовʼязків, можливостей їх реалізації та захисту, виховання поваги до закону та прав людини.
         Протягом тижня класними керівниками та вихователями були проведені змістовні й цікаві заходи: розмова в колі «Що таке толерантність?», урок права «Свої права, дитино, знай, але про обовʼязки не забувай», година спілкування «Правовий букварик», бесіда «Суд очима дітей», виховні години «Великі права маленької дитини», «Правова культура – міцність держави», віртуальна мандрівка «Подорож у країну Прав дитини». Учні складали пазли «Зал судового засідання» та грали в настільну гру «Учасники судового процесу».
           Для запобігання дискримінації та насильству в закладі освіти, а також для моніторингу дотримання прав учнів і вчителів соціально-психологічна служба ліцею провела онлайн-анкетування всіх учасників навчально-виховного процесу. Цікаво та креативно пройшли тренінгові заняття «Мій улюблений світ – без насильства» та «Захисти себе від ВІЛу».
         Учитель образотворчого мистецтва Мартинюк Н.Л. організувала виставку художніх робіт під девізом «Я малюю свої права».
Під час великих перерв у вестибулі ліцею можна було переглянути соціальні відеоролики: «Я маю права», «Права людини починаються з прав дітей!», «Захищай свої права та права інших».
        Прес-центр чергового класу випустив тематичну стіннівку «Я людина. Я маю право!».
       Бібліотекар Малинська В.Г. оформила викладку літератури «Наші права – щасливе майбутнє».
       9 грудня учні 11 класу, а саме: Валькірна М., Гаврилюк В., Іскра Д., Каняєв В., Нагребельна К. та Черняк Н. – брали участь в інтелектуальному шоу «Правовий Олімп». Ліцеїсти змагалися в 4-х конкурсах: «Я вмію переконувати», «Знайди правове рішення», «Знаєш – відповідаєш», «Правова підказка». Переможницею стала  Іскра Д. Учасники та глядачі отримали нові знання, заряд позитиву та гарний настрій.
             Виховувати громадянина – означає виховати людину, яка буде знати свої права та обов’язки і зможе брати відповідальність за себе і свою спільноту, бути чуйною і людяною до своїх співгромадян.       

10 грудня відбувся Всеукраїнський урок «Права людини», приурочений річниці прийняття Загальної декларації прав людини (10.12.1948). Під час уроку висвітлювалися питання, спрямовані на підвищення обізнаності ліцеїстів щодо міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття й сутності прав людини, основних механізмів їх реалізації та захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button