Новини

ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ – ЧИСТЕ СУМЛІННЯ!

Земля прекрасна, вона для тебе:
І сонце ясне, і синє небо,
Птахи і звірі, моря і ріки.
Нехай же буде вона навіки!
Планеті, люди, добро несіть!
Любіть планету і бережіть!

Учні Волинського ліцею імені Нестора Літописця активно беруть участь у різноманітних заходах екологічного спрямування. У ході щорічної акції «Збережемо первоцвіти» учасники екоцентру ознайомили ліцеїстів із рослинами, які занесені до Червоної книги України, рідкісними та зникаючими видами, привернули увагу учнівської молоді до проблеми охорони перших весняних квітів і спрямували зусилля на практичні дії щодо їх захисту. Учасники акції закликали не купувати первоцвіти, щоб суттєво зменшити торгівлю ними та мінімізувати шкоду, що завдається природі внаслідок їх варварського знищення. Учні молодших класів малювали весняні квіти, виготовляли листівки-пам’ятки.

Уже стало доброю традицією щовесни долучатися до проведення Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» Протягом двомісячника благоустрою ліцеїсти разом із наставниками організовано та активно наводили лад на закріпленій території. Це неабияк відображає активну життєву позицію дітей та працівників закладу, їхнє прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту навколишнього середовища.

Учасники даних акцій закликають усіх берегти природу для прийдешніх поколінь, підтримувати чистоту навколишнього середовища, адже відомо, що чисто там, де не смітять.

Зміна клімату має серйозні наслідки, і ми повинні негайно діяти. З цією метою кожен клас нашого закладу приєднався до Міжнародного проєкту «Найбільший урок у світі» з екології та кліматичних змін «Планета – мій дім». Під час заходу ліцеїсти дізналися, як змінюється клімат по всій планеті; проаналізували, які види діяльності людини найбільше впливають на глобальне потепління. Визначили, що одним із перспективних напрямків вирішення даної екологічної проблеми є рециклінг, що підтвердили під час практичної вправи. Учасники екоуроку вдячні організаторам за надані матеріали. Було дуже цікаво, пізнавально та корисно!

День Землі – це особисте свято нашої планети, тому щасливою у цей день має бути саме вона, а зробити її такою можемо тільки ми – люди. Наша участь в акціях із благоустрою продовжується. Дбаймо про планету Земля!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button