Новини

Frohe Ostern!

З приходом весни ми завжди чекаємо на Великдень, свято пробудження природи, душевного тепла та добрих вчинків. У країнах Європи та в Україні святкування Пасхи є традиційним.

Великдень – найбільше християнське свято нашої Батьківщини, коли ми з глибокою вірою в серці висловлюємо слова: «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

З метою виховання в учнів інтересу до культури та почуття поваги до традицій народу, мова якого вивчається, в рамках плану роботи євроклубу «Меридіан» було проведено заходи із різною віковою категорією учнів на тему: «Bräuche und Traditionen zu Ostern – Звичаї та традиції святкування Пасхи».

За довгу історію святкування Великодня в католицькому світі з’явилися свої символи, пов’язані з цим днем:

  • яйце – найстаріший символ свята, що втілює собою зародження нового життя;
  • пасхальний кролик, який став невід’ємною частиною Світлого Христового Воскресіння та є учасником дитячих свят. Старі казки свідчать, що саме він розфарбовує в ніч перед святом яйця, а потім ховає у своїх нірках, щоб діти могли на ранок їх відшукати;
  • великодній вінок – випічка у вигляді вінка, з солодкою начинкою із сухофруктів. Інше втілення – це вінок, виготовлений власноруч з гілочок верби, трав, квітів, прикрашений стрічками.

Учні Волинського ліцею імені Нестора Літописця  з задоволенням переглянули тематичні мультфільми, презентації та ознайомилися з традиціями святкування Великодня. «Ostereiersuche» та розфарбовування писанок було цікавим  школярам 2-А, 2-Б та 3-А класів.

Запозиченою стала традиція прикрашання дерев великодніми атрибутами та виготовлення пасхальних вінків із писанок, до чого радо долучилися учні 6-А класу.  

Я в свою чергу Вітаю вас всіх з наступаючим світлим святом. І хочеться побажати блага та добра. Нехай на душі буде тепло і спокій, над головою –  мирне небо, а поруч – улюблені рідні та друзі. Нехай це свято подарує розуміння, гармонію і радість. Бажаю, щоб всі жалі і образи пішли геть, а залишилися тільки любов і щастя. Зі Святом Пасхи! Христос воскрес!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button