Новини

«Інтербачення – 2023»

12 травня 2023 року за ініціативою шкільного євроклубу «Меридіан» у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця  відбувся черговий, традиційний ХІІ вокальний  фестиваль-конкурс «Інтербачення-2023», учасниками якого стали учні філії Кременецької класичної гімназії, Підлісецької гімназії, Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. Галини Гордасевич та Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Коронавірус, війна в Україні внесли свої корективи в організацію та проведення щорічного конкурсу. Дякуючи  нашим захисникам, «Інтербачення-2023» відбулося у стінах рідного закладу. Ми виховуємо і плекаємо талановиту молодь, яка розвиває свої здібності та виконує пісні не лише українською, а й іноземними мовами. 

Місяць травень багатий на різноманітні свята. Та є одне – найголовніше – це День матері! Цьогоріч пісенний конкурс було приурочено усім українським ненькам: тим, чиї сини боронять кордони України, тим, які змушені були залишити рідні домівки і поїхати за межі Батьківщини, тим, котрі є самовідданими і на все готові заради своїх дітей.

Президент ШЄК «Меридіан» Шовкопляс Максим привітав учасників конкурсу та побажав їм удачі та перемоги.

Юні вокалісти змагалися між собою у двох турах. У першому – виконували пісні англійською, німецькою, польською мовами, а у другому – українські пісні звучали акапельно. Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі.

У напруженій боротьбі переможцями стали: в молодшій групі – І місце  Дмитрук Марія (учасниця від філії Кременецької класичної гімназії); в середній групі – І місце Коротич Альяна (учасниця від філії Кременецької класичної гімназії); у старшій групі –  І місце Копитчак Анна (учасниця від Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Галини Гордасевич).

Храневич Яна-Марія, учениця Волинського ліцею імені Нестора Літописця, здобула перемогу у номінації «Приз глядацьких симпатій імені Олександри Кир’янчук», випускниці школи-інтернату 2014 року, активної учасниці багатьох вокальних конкурсів, у тому числі й «Інтербачення-2011» та 2013 р., яка несподівано померла у 2016 році.

Призи та подарунки учасникам та переможцям вручали голова суддівської колегії Омельчак Г.І., методист Кременецького центру культури і дозвілля, Мишко В.І., директор Волинського ліцею імені Нестора Літописця, Шовкопляс М., президент ШЄК «Меридіан».  

У своєму виступі Володимир Іванович привітав усіх матусь зі святом, подякував ЗСУ за те, що конкурс відбувся у спокійній та дружній атмосфері,  наголосив на важливості вивчення іноземних мов і прагненні йти до своєї мети, а також побажав учасникам творчого натхнення та успіхів у навчанні.

Варто зазначити, що «Інтербачення-2023» співпало в часі з проведенням у Ліверпулі  «Євробачення-2023», яке мало відбутися в Україні, але через військові дії приймала конкурсантів Велика Британія. Потужне шоу, яке організували спільно Україна та Англія, стало дивовижною подією для нашої історії.

Сподіваємося, у майбутньому призери ліцейного конкурсу стануть лауреатами «Євробачення» і славитимуть українську культуру на весь світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button