Новини

Різдво в європейських країнах

Різдво і Новий рік у Європі та Україні – найсвятковіший час у році.

Інтерес  до культури  європейського народу, традиції  святкування  Різдва у Європі, виховання любові до прекрасного, підвищення рівня мотивації вивчення іноземних мов – плекають та розвивають учасники євроклубу «Меридіан».

Учні-початківці із задоволенням взяли участь у «передрізвяній лихоманці», виготовили адвент-календарі,  різдвяні віночки та іншу новорічну атрибутику, що останнім часом стало популярним і в Україні.

 У Німеччині передріздвяний час починається за чотири тижні до Різдва. Вперше Адвент почали святкувати у V столітті у Італії. Більшість родин купують або виготовляють власноруч Передріздвяний віночок, який є символом боротьби Христа зі злом.

Різдво – свято народження Ісуса Христа. Відзначають свято у Німеччині два дні, 25-26 грудня. У домівках панує святкова атмосфера. Прикрашена ялинка, запалені свічки, обмін подарунками, спів колядок – дає можливість не лише діткам, а й дорослим потрапити на мить у чарівну казку і відчути магічність  Різдва.

Іспанці в Різдвяну ніч одягаються в народні костюми і виходять на вулиці, веселяться, танцюють і співають пісні. Перед самим початком Різдвяної літургії в церкві люди збираються біля центрального входу в храм, беруться за руки і танцюють.

Хоч би якою була погода, в Нідерландах на Різдво влаштовують запливи у Північному морі.

У Данії на Різдво готують рисовий пудинг або кашу, щоб задобрити ельфа Ніссе. Якщо ж цього не зробити, він образиться і забере всі подарунки.

Для жителів Республіки Польща Різдво вважається одним із найурочистіших свят.

Важливу роль у створенні святкової атмосфери відіграє прикрашений будинок, в якому чільне місце займає ялинка. Традиційна польська красуня оздоблюється величезною кількістю яблук, горіхів, цукерками, різнобарвним печивом і солом’яними зірочками, а верхівка ялинки обов’язково повинна бути прикрашена Вифлеємською зіркою.

Для України сьогодні єдине бажання – мир!!! Адже Різдво – народження надії на спасіння, мир та справедливість. Добро обов’язково подолає зло. І ми, українці, неодмінно переможемо. Божої милості всім нам, щастя, злагоди та миру!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button