Новини

Вітаємо з перемогою у фінальному етапі ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Немає в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. У кожного своє розуміння його творів, але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави.

Для нашого народу — «Кобзар» не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через десятки років після їх написання.

Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця, а з 2010 року, дванадцятий рік поспіль, проводиться Міжнародний  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс, започаткований як загальнонаціональний захід, добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки й дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

Конкурс проводиться в ІV етапи для школярів та ліцеїстів і в ІІІ етапи для учнів закладів професійно-технічної освіти, студентів і курсантів закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації.

5 лютого у всіх обласних центрах і місті Києві відбувся фінальний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у якому взяли участь 635 учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійної освіти, студентів закладів вищої освіти, курсантів закладів вищої освіти Збройних Сил України.

Але 24 лютого 2022 року внесло зміни в наше життя… Саме завдяки воїнам ЗСУ ми можемо навчатися і працювати, читати і пізнавати нове. І сьогодні стали відомі результати фінального етапу конкурсу.

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 15 липня 2022 року №631 «Про нагородження переможців ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» Конопацька Юлія Богданівна, учениця 11 класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця, здобула перемогу – нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

Колектив Волинського ліцею імені Нестора Літописця вітає Конопацьку Юлію та Романіну Тетяну Михайлівну, учителя української мови та літератури, із високим результатом у конкурсі: «Упевненість, наполегливість, прагнення, віра і праця допомогли здобути перемогу. Юлю, ти – молодець, ми пишаємося тобою! Щиро бажаємо ніколи не стояти на місці, завжди чудово проявляти себе і сміливо досягати в житті всього, що так важливе. Ставай із кожною перемогою сильнішою!»

Ми пам’ятаємо настанови Шевченка і вдячні Кобзареві за його талант, любов до України та величезний внесок у нашу культуру.
Друзі, бережімо й любімо українське слово, збагачуймо своє мовлення, досягаймо нових висот у вивченні рідної мови!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button