Новини

Безпечний Інтернет

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) цього року у світі відзначається 8 лютого 2022 року під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

До Дня безпечного Інтернету у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця проведено низку цікавих заходів.

Учні 2-4 класів переглянули мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадали правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також діти отримали буклети «10 порад щодо безпеки в Інтернеті» і познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами.

Учні 5 класів підготували мультимедійні презентації «Правила безпеки в Інтернеті», в яких ознайомилися з основними загрозами, що є в мережі та засобами боротьби з ними.

У вікторині «День безпечного Інтернету» позмагалися учні 6-7 класів, перевіривши свої знання з безпечного користування  Інтернетом і виконавши цікаві завдання.

Учні 8 класів із задоволенням пройшли вебквест «Безпечний Інтернет».

Інтелектуальна гра «Подорож безпечною мережею», в якій змагалися учні 9 класів (команди «Хакери» та «Віруси»). Учні давали відповіді на запитання вікторин, розгадували загадки, розв’язували кросворди і ребуси, пов’язані з безпекою в Інтернеті.

 Для учнів 10-11 класу проведено диспути-обговорення за темами: «Безпечний Інтернет та реальні небезпеки», «Кібер-грумінг», «Кібербезпека».  Учні визначили особисті кордони і склали загальні правила безпечного користування інтернетом. Діти розробили буклети «Безпека в Інтернеті» про дотримання правил безпечного користування Інтернетом.

Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо з метою сприяння кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Будемо сподіватися, тепер учні  в соціальних мережах будуть спілкуватися більш безпечно і зможуть уберегти себе від потенційних небезпек глобальних мереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button