Новини

Юридична світлиця

Правовий вернісаж напередодні учнівських канікул, закінчення закладу, вибору професії відбувся у юридичній світлиці – кабінеті правознавства Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Вернісаж юридичних спеціальностей був організований ліцеєм спільно із Кременецьким центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Саме Центр правової допомоги розвиває навики свідомої громадянської позиції, впевненості в собі, почуття власної гідності.

Професія юриста завжди була, є і буде однією з найбільш популярних та перспективних. Послугами юриста користуються у будь-якій області трудової діяльності, судовому захисті, галузі консалтингу, інвестиційного бізнесу, страхуванні, сфері нерухомості, будівництва митних відносин і багатьох інших.

Модераторами на юридичному вернісажі були Володимир Мишко – вчитель правознавства та Тетяна Точинська – начальник відділу Центру правової допомоги.

П. Тетяна відзначила, що питання правової освіти та правового виховання молоді має суттєве значення для формування правової держави. Наталія Денисюк – працівник прокуратури відмітила, що за постаттю успішного юриста стоїть копітка праця, жорстка дисципліна та постійне самовдосконалення. Розповіла цікаві факти із юридичної науки та практики у роботі прокурорського нагляду. Пояснила плюси та мінуси професії.

О. Булава – адвокат, привернув увагу ліцеїстів до вміння відстоювати свої права та права людей, які цього потребують, виділивши важливу місію адвоката і серйозність роботи юристів в цілому.

Особливий інтерес у підлітків викликала зустріч із суддею. І. Коротич, суддя, цікаво і легко розповів про розвиток юриспруденції, навів безліч прикладів із практики власної роботи.

Ліцеїсти були дуже активними. У невимушеній, доброзичливій атмосфері лунало безліч запитань, що зачіпали різні галузі права та про роботу фахівців-правознавців, ділились враженнями та побажаннями щодо праці юриста.

Учасники вернісажу гідно презентували свої заклади освіти, де здобували фах юриста і продовжували навчання з різних спеціалізацій. Наводили приклади нестандартних рішень. Переконували, що навіть у такій складній та поважній професії можна знайти чимало творчого, роз’яснювали зміни у законодавстві в умовах воєнного стану.

Приємною була зустріч для підлітків із ст. інспектором ювенальної поліції, капітаном поліції, Русланою Міщук та інспектором ЮП, лейтенантом Оксаною Грищишин. Акцентувалась увага на підліткові правопорушення, булінг, безпеку особи в умовах війни, вчинки та наслідки, відповідальність за негативні явища поведінки.

Підсумовуючи роботу правового вернісажу Володимир Мишко окреслив перспективу нових юридичних спеціальностей, які обов’язково з’являться у розвитку сучасного комп’ютерного світу – «мережевий юрист», «віртуальний адвокат», «кіберслідчий», «медіаполіцейський». Така динаміка розвитку соціуму України у багатьох аспектах випереджає світ. Підтвердженням тому є функціонування системи «ДІЯ» в Україні, яку намагаються запозичити інші країни.

Ліцеїсти Волинського ліцею імені Нестора Літописця дякують усім учасникам юридичного вернісажу та Центру правової допомоги, керівнику Валентині Терновій за співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button