Новини

День ментального здоров’я

Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначається День ментального здоров’я. Його мета – привернути увагу кожної людини на важливість психічного здоров’я.

Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти.

Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку дітей, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку із соціальним складником.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я психологом Тітовою І.О. та соціальним педагогом Похилою Л.С. в ліцеї були проведені просвітницько-профілактичні заходи, що допоможуть здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на плідну роботу під час уроку, сприятимуть атмосфері емоційного відновлення, почуттю безпеки та психоемоційного комфорту.

Під час занять розглянули такі питання: що таке ментальне здоров’я; як турбуватися про власне психічне здоров’я; як працювати з емоціями та керувати своїми станами; які практики допомагають опанувати страх, тривогу, злість чи просто заспокоїтися.

Кожний учасник виявив свою творчість, активність та ініціативність, набув навичок самотужки долати стрес, знімати напругу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button