Новини

«Інтербачення – 2024»

Пісенний конкурс — це не просто змагання, а важливий культурний феномен, що об’єднує людей через музику. Він надає можливість молодим талантам проявити себе, стимулює музичну творчість та сприяє культурному діалогу між народами. Незалежно від формату, кожен пісенний конкурс має свою унікальну атмосферу та чарівність, що робить його особливим для учасників та глядачів. Багато відомих виконавців розпочинали свою кар’єру саме на пісенних конкурсах.

14 травня 2024 року за ініціативою шкільного євроклубу «Меридіан» у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця  відбувся черговий, традиційний ХІІI вокальний  фестиваль-конкурс «Інтербачення-2024», учасниками якого стали учні філії Кременецької класичної гімназії, Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Білокриницької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Місяць травень багатий на різноманітні свята. Цьогоріч пісенний конкурс було приурочено Дню Європи та «Євробаченню-2024», фінал якого відбувся  два дні тому, де Україна посіла третє призове місце. 

Президент ШЄК «Меридіан» Анастасія Вериківська привітала учасників конкурсу та побажала їм удачі та перемоги.

У напруженій боротьбі переможцями стали: в молодшій групі – І місце  Бобрик Вікторія (учасниця від Волинського ліцею імені Нестора Літописця); в середній групі – І місце Падалка Олександра (учасниця від  Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4); у старшій групі –  І місце Цьотей Денис (учасник від Білокриницької ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Скибіцька Анна та Голуб Христина, учениці Волинського ліцею імені Нестора Літописця, здобули перемогу у номінації «Приз глядацьких симпатій імені Олександри Кир’янчук», випускниці школи-інтернату 2014 року, активної учасниці багатьох вокальних конкурсів, у тому числі й «Інтербачення-2011» та 2013 р., яка несподівано померла у 2016 році.

Призи та подарунки учасникам та переможцям вручали голова суддівської колегії Мороз О.В., викладач циклової комісії музичних дисциплін Фахового коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка та Вериківська А, президент ШЄК «Меридіан».  

Сподіваємося, у майбутньому призери ліцейного конкурсу стануть лауреатами «Євробачення» і славитимуть українську культуру на весь світ.

Дякуємо  нашим захисникам за можливість навчатися, співати, танцювати, проводити конкурси та будувати плани на майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button