Новини

Мистецтво об’єднує

Сьогодні у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбувся непересічний мистецький захід – благодійний концерт «Ми живі завдяки тобі» за участю академічного ансамблю народної музики «Візерунок» Тернопільської обласної філармонії під керівництвом Народного артиста України Мирослава Бабчука.

Колектив, відомий своєю глибокою відданістю народним традиціям, з перших хвилин захопив увагу глядачів. Живе виконання пісень, гра на музичних інструментах (цимбали, скрипка, контрабас, кларнет) і запальні танці відкрили перед ними багатогранний світ української культури.

Живий контакт із публікою перетворив концерт на незабутнє свято українського фольклору. Музичні інструменти, що рідко звучать у сучасній музиці, у руках виконавців оживали, розкриваючи свою давню чарівність. Глядачі, які стали свідками цього незабутнього виступу, переконалися, що народна музика може бути живою, динамічною та актуальною.

Окремо варто відзначити живий спів артистів. Кожна пісня, виконана з душею та емоцією, відображала як радісні, так і трагічні сторінки нашого народу. Оксамитові голоси солісток, що перегукувалися із ніжними переливами музичних інструментів, створили неповторну атмосферу.

Особливе враження на глядачів справили також неймовірно запальні танці, які стали справжньою родзинкою концерту. Яскраві національні костюми, вишиті традиційними орнаментами, додавали особливого колориту кожному номеру. Акробатичні елементи, різноманітні стрибки й обертання викликали бурхливі оплески та вигуки захоплення в залі.

Концерт ансамблю «Візерунок» став важливим культурним заходом для колективу ліцею, який нагадав усім про величезне значення народного мистецтва у збереженні національної ідентичності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button