Новини

Не дай СНІДу шанс

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

День започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус.

В Україні, як і в усьому світі, триває поширення епідемії ВІЛ/СНІДу, яка тісно пов’язана з іншими хворобами – туберкульозом, наркозалежністю, гепатитом. За дослідженням українських та зарубіжних вчених, ці хвороби, взаємнопідсилюючи одна одну, руйнують імунну систему людини. Водночас таким захворюванням можна запобігти. Слід зазначити, що вчасне реагування на епідемії, зокрема епідемію ВІЛ/СНІДу, можна зменшити негативні наслідки та послабити темпи поширення вірусу.

У цей день відбуваються різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування. Заходи, що традиційно проводяться відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур.
У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Вчитель біології Стрижак С.А. та соціальний педагог Похила Л.С.  провели тренінгове заняття « Не дай СНІДу шанс», з учнями 11 класу та гру «ВІЛ/СНІД» з учнями10 класу.  Діти дізналися про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, визначили, де ризик високий, низький або відсутній. Висловили своє ставлення до ВІЛ- інфекції та застороги до своїх однолітків.

Молодість – це час відкриття нових обріїв, пора іспитів, спроб освоєння нового досвіду, виявлення межі своїх можливостей і разом з тим – це дуже відповідальний час, який потребує зробити свій вибір на користь здоров’я, здорових стосунків та здорового способу життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button