Новини

Подорож у серце Гуцульщини

Карпати – це не лише мальовничі гори, чисте повітря та дивовижні краєвиди. Це місце, де можна відчути єдність із природою, насолодитися тишею та спокоєм, а також отримати безцінний досвід, вивчаючи культуру та традиції гуцульського краю.  Мандрівка до Карпат – це подія, яку старшокласники Волинського ліцею імені Нестора Літописця будуть пам’ятати все життя.

Перший день подорожі розпочався з екскурсії до однієї з наймальовничіших перлин Карпат – Манявського водоспаду. Він ховається в ущелині між гострими скелями на річці Манявка. Каскади водоспаду ніби розрізають сам час, адже за стіною води можна побачити гірські породи, яким понад 60 млн років. Згодом відвідали Манявський скит, що знаходиться неподалік. Цей стародавній православний монастир наповнює спокоєм та духовною силою.  Дорогою до місця проживання зупинилися в місті Яремче, побували на сувенірному ринку “Гуцульщина”, помилувалися мальовничим водоспадом Пробій.

Другий день став справжнім випробуванням для всіх учасників подорожі. Ліцеїсти разом зі своїми наставниками здійснили сходження на Довбушеві Комори – скельний каньйон у гірському масиві Синиці. Ця подія вимагала від кожного витривалості, сили волі та командного духу. Після гірських випробувань справжнім релаксом став відпочинок у чанах, а нагородою – бограч, приготовлений керівником подорожі та водієм.

Третій день був присвячений знайомству з культурою та традиціями гуцульського краю. Учні відвідали Музей народної етнографії, фолькльору та музичних інструментів, де мали змогу зіграти на трембіті та інших інструментах, приміряти гуцульський народний одяг. Згодом відвідали Косів – “столицю” гуцульського ремесла, зробили мальовничі світлини біля Сріблястих водоспадів у Шешорах.

Повернення додому було сповнене емоцій та вражень. Учні ділилися своїми спогадами, обговорювали пережиті моменти та планували наступні подорожі. Це був не просто відпочинок, а можливість відкрити для себе новий світ, навчитися цінувати природу і культурні традиції.  Карпати залишили незабутні враження в серцях учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button