Новини

Європейський день протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, порушенням прав людини. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом.

Пріоритетом в освітній діяльності закладів освіти щодо запобігання торгівлі людьми є підвищення загального рівня правової свідомості дітей та молоді, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми.

З цією метою в ліцеї було проведено ряд заходів, спрямованих на зміцнення в дітей моральності, підвищення правових знань та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми. Обговорили причини, форми та ознаки цього явища.

У початкових класах переглянули мультфільм «Незнайомець. Правила безпечної поведінки», після цього провели бесіду в ігровій формі, яка детально ознайомила дітей із даною проблемою. Учні засвоїли основні правила особистої безпеки при зустрічі з незнайомими людьми в ліфті, будинку та на вулиці.

З учнями середніх класів провели бесіду «Не стань жертвою торгівлі людьми», відеолекторій «Порушення прав дітей: експлуатація та торгівля», гру «Рожеві окуляри». З метою діагностики знань з питань протидії торгівлі людьми ліцеїсти пройшли анкету «Торгівля людьми».

Старшокласники взяли участь у заняттях з елементами тренінгу «Торгівля людьми. Поїздка за кордон: за і проти», «Торгівля людьми – ганебне явище сучасності».

Заходи допомогли підвищити рівень усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми. Ліцеїсти сформували навички обережної поведінки, вміння захищати власну гідність та засвоїли правила толерантного ставлення до постраждалих від торгівлі людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button