Новини

Зустріч, що надихає…

                                                                                                            Люди крила мають…

Напередодні Дня Незалежності у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбулася дивовижна зустріч із непересічними особистостями, талановитими і відомими людьми не лише на українських землях, а без перебільшення відомими митцями у світі. 

За сприяння заслуженого художника України, музиканта, легенди української естради Валерія Сергійовича Вітра, давнього товариша нашого колективу, який презентував свою творчість в актовій залі ліцею, як художник (плакатист та портретист) так і музикант, до нас завітали – Анатолій Васильович Куш, скульптор-монументаліст, академік Національної академії наук України, народний художник України також Сергій Миколайович Ісаєнко – президент Благодійного фонду “МіСт” імені Михайла Савенка, організатор виставкових проєктів.

У творчому доробку А. В. Куща – десятки пам’ятників і монументально-декоративних композицій, як в Україні так і за її межами. Він автор монументу на Майдані Незалежності у Києві, циклу пам’ятників «Шляхи Тараса», «Полеглим козакам» (с. Пляшева) «Засновникам Київської Русі» м. Київ, ” Пилипу Орлику ” м. Київ «Т.Г. Шевченко» м. Варшава,  «Жертвам голодомору в Україні 1933 року» м. Чикаго.

Митців об’єднує багаторічна дружба, надзвичайна працездатність, відданість професії і українському народу.

Творчі роботи майстрів збагачують духовний світ кожного через особистісне сприйняття та сприяють кращому розумінню історичного минулого і сьогодення.

Гості із задоволенням ознайомились із матеріальною базою освітньої установи, особливо звертаючи увагу на художньо-естетичне та мистецьке спрямування.

На завершення зустрічі С.М. Ісаєнко запросив учнів та педагогів відвідати виставковий проєкт “Тарасові шляхи ” у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button