Новини

Рідна мова – мати єдності, батько громадянства і сторож держави

У День української писемності та мови в нашому закладі освіти проведено флешмоб «Бережи українське – носи вишиванку», ліцеїсти та працівники прийшли в розмаїтих  вишитих сорочках.

          Учні початкових класів написали диктант національної єдності «Рідна мова», виконали завдання олімпіади «Всеосвіта Осінь – 2021», цим долучилися до встановлення рекорду в номінації «Наймасовіша олімпіада з української мови».

          На сайті «На Урок» узяли участь у Всеукраїнському конкурсі до Дня української писемності та мови «Слово до слова».

          У перших класах  проведено урок-подорож «Ой, яка чудова українська мова». Другокласники подивилися й обговорили казку «Як народ забув свою мову». Третьокласники декламували поезію «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка». Учні четвертих класів провели годину спілкування «Матусина колисанка», вікторину «Мова – скарб народу».

Продемонструвати хороші знання змогли ліцеїсти, узявши участь у І етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені П.Яцика.

          Старшокласники написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2021 «Слідом за пам’яттю», що читав Юрій Андрухович.

          Під час філологічного калейдоскопу «Бринить, співає рідна мова!»  учні 6 класу збагатили свої знання про фразеологізми. У 8 класах проведено усний журнал «Нестор Літописець – батько української історії та словесності».

          Усі заходи до Дня української писемності та мови проведені під таким гаслом: «Рідна мова – мати єдності, батько громадянства і сторож держави».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button