Новини

Там, де живе натхнення

Під такою назвою відбулося відкриття  6-ї персональної виставки талановитої художниці Ольги Зозулі у виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею. Учні 10 класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця завітали на цю мистецьку подію.

На виставці представлено понад 30 полотен, які вирізняються своєрідною манерою, мають магнетичну силу впливу на глядачів. Ліцеїсти поринули у світ краси, надихнулися творчістю, відпочили від буденності.

 Увагу привернула серія картин із чудовими квітами, які зачаровують своєю неповторністю. А також неймовірні пейзажі: зворушливі й ніжні на тлі багряного заходу сонця дерева, таке легке вечірнє осіннє повітря! Помітно, що художниця  любить рідну природу. Більшість своїх картин присвячує цій темі, оспівуючи її силу та розкриваючи перед нами неповторну красу. Полотна пані Ольги  випромінюють щирість і тепло.

Але найбільше враження на нас справила картина «Колядники». Неймовірні синьо-бірюзові відтінки притягують своєю загадковістю, у думках виринають спогади про свято, різдвяний настрій і веселощі.

Адже картина – це не тільки зображення. Це набагато більше, ніж маленький шматочок великого світу, уміло відтворений майстром. Картина налаштовує на певний настрій, дарує відчуття прекрасного, спонукає насолоджуватися життям кожен день і самому відшукувати  дива посеред сірої буденності.

Що відбувається в нашому мозку, коли ми дивимося на шедеври? Відповідь на це питання нещодавно знайшли науковці, застосувавши сканер мозку,  і виявили несподіване. Зображення, які ми вважаємо особливо вражаючими, вмикають у мозку мережу, що зазвичай керує внутрішнім світом людини. 

Після відвідання виставки здається, що надихалися чистого повітря. І наштовхуємо себе на думку, що мистецтво –  найкращий цілитель людської душі.

Бажаємо Вам, пані Ольго, широчезного польоту фантазії, наснаги й бажання творити прекрасне. Нехай життя буде чудовим колажем із успіхів, натхнення й достатку. Будьте здорові душею і тілом, займайтеся улюбленою справою й завжди випромінюйте щастя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button