Новини

З Днем народження, ліцею! З Днем української писемності та мови!

Сьогодні, у День народження ліцею, у День української писемності та мови,  колектив закладу вшанував пам’ять нашого покровителя  Нестора Літописця – батька української історії та словесності.

Педагоги приєдналися до написання радіодиктанту національної єдності, адже щороку акція набуває все більшого розмаху й об’єднує українців з усіх куточків світу в боротьбі за власну ідентичність та свободу.

У 2023 році вперше пишуть радіодиктант національної єдності 27 жовтня, тому що згідно з Указом Президента України №455/2023 від 28.07.2023 “Про День української писемності та мови” свято перенесли  на 27.10, на день вшанування пам’яті Нестора Літописця.

 Назва тексту – «Дороги України». Автором диктанту стала Катерина Калитко, поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії. Текст читав Олексій Гнатковський, актор, театральний режисер та виконавець ролі в популярному фільмі «Довбуш». До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавець, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Для перевірки радіодиктанту національної єдності текст оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00 на сайті «Українського радіо» та «Суспільного Культура».

Головна мета даного флешмобу — об’єднати всіх українців як в Україні, так і за її межами, а не лише перевірити знання.

ЄДНАЙМОСЯ заради ПЕРЕМОГИ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button