Новини

Життя у світі кімнат

Красива будівля, яка нічим не вирізняється з-поміж інших архітектурних споруд Кременця, – єдиний у всьому світі літературно-меморіальний музей одного життя… Життя відомого польського поета й драматурга Юліуша Словацького. Доглянуте подвір’я, декілька берізок та ялин, а серед них спрямований у вічну далину погляд великого митця, увічнений у високій скульптурі.

Родинна садиба Словацьких – місце паломництва шанувальників його генія, зустрічей із високим мистецтвом слова, малярства, музики, яке дарують українські та польські письменники, художники, піаністи, співаки під час наукових конференцій, авторських презентацій, художніх і фотографічних пленерів, виставок. Традиційно у вересневі дні в музеї проходить міжнародний літературно-мистецький форум «Діалог двох культур», присвячений дню народження митця.

9 вересня 2021 року учні 7-А класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця разом із класним керівником (Ятчишина Т.С.) та педагогом-організатором (Залюбовська-Ширма Н.Б.) пройшлися поетовими стежками; побували в музеї, який знаходиться в старовинному двоповерховому будинку
ХVІІІ ст.; поміркували над химерним плетивом долі Юліуша Словацького та його родини. Експозицію представляють 8 тематичних залів, у яких зібрано понад 1500 експонатів. Емоційна розповідь екскурсовода зацікавила семикласників. Вони поринули у світ поезії, перейнялися духом епохи романтизму, відчули подих історії. На згадку про відвідини музею педагогам подарували книги та аудіодиск із записом органної музики, які поповнять бібліотеку в кабінеті зарубіжної літератури Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button