1 лютого – Міжнародний день десерту
1 лютого кожного року світ відзначає цікаве та смачне свято – Міжнародний день десерту. Його започаткувала американська кондитерка Енджі Дадлі в 2008 році, презентувавши свій кулінарний шедевр під назвою кейк-поп.
Що таке десерт? Саме слово має французьке походження. Якщо перекладати буквально, десерт – це страва, яка подається перед тим, як забрати все зі столу, тобто остання страва трапези. Наприкінці обіду подавали все найкраще – солодощі, які залишали приємний смак. Отож, щороку, 1 лютого кондитери презентують нові десерти та проводять тематичні майстер-класи.
На групі подовженого дня першокласники ознайомилися з виникненням і традиціями свята, видами та рецептами десертів, намалювали найрізноманітніші солодощі, а також скуштували неймовірно смачний десерт – мафін.
Бажаємо усім солодкого життя!