Новини

Психолого-педагогічний консиліум «Умови успішної адаптації п’ятикласників»

З метою аналізу процесу адаптації учнів 5-х класів, ознайомлення з результатами психологічного обстеження відбувся консиліум  «Умови успішної адаптації п’ятикласників».

Для емоційного налаштування на плідну роботу, створення сприятливої атмосфери та психоемоційного комфорту на початку заходу психолог провела з учасниками асоціативну вправу «П’ЯТИКЛАСНИК».

Виконуючи вправу «Вершина» в групах, з’ясовували труднощі та причини неуспішності учнів, дослідили, як підвищити мотивацію до навчання та чого досягне дитина, коли стане успішною та мотивованою.

Під час вправи «Мікрофон» у теплій атмосфері доброзичливості відбувся взаємообмін досвідом роботи між вчителями-предметниками, які викладають у 5-х класах, вчителями початкової школи та адміністрацією ліцею.

Психологічною службою було проаналізовано рівень шкільної тривожності дітей, вивчено міжособистісні відносини в класних колективах та сім’ях.

Учителям було надано рекомендації щодо співпраці з учнями. Вироблено спільні цілі, які дозволять п’ятикласникам пройти процес адаптації легко та успішно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button