Новини

6 листопада – Всесвітній день без паперу

У Волинському ліцеї імені Нестора Літописця учитель образотворчого мистецтва Мартинюк Н.Л. та учитель біології Стрижак С.А. провели бінарний урок у 5-Б класі, присвячений Всесвітньому дню без паперу.

Всесвітній день без паперу – це щорічна кампанія, спрямована на зменшення кількості паперу, що генерується людьми у їхній щоденній роботі та особистому житті. Цей день був започаткований Асоціацією з управління інформацією та зображеннями (Association for Information and Image Management, AIIM). Раніше Всесвітній день без паперу відзначався в четвертий четвер жовтня, але нещодавно AIIM перенесла його на фіксовану дату, 6 листопада.

«Навчимося використовувати папір раціонально!» – така основна теза міжнародної «безпаперової» кампанії. Мета Міжнародного дня без паперу (World Paper Free Day) – показати на реальних прикладах, як і за допомогою яких технологій кожна організація може зробити свій внесок у збереження природних ресурсів.

Під час уроку діти дізналися історію виникнення паперу, познайомилися з технологією його виготовлення з опалого листя, виконали малюнки на осінніх листочках та запропонували свою ідею, як можна економити папір в побуті.

Всесвітній день без паперу — це чудова нагода поділитися досвідом у використанні безпаперових технологій і розповісти всім, як можна зробити свій щоденний посильний внесок у захист природи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button