Новини

АДАПТАЦІЯ П’ЯТИКЛАСНИКІВ

28 грудня 2021 року відбувся психолого – педагогічний консиліум: «Адаптація учнів 5 класу до умов навчання в основній школі». 

Головною метою  засідання було:

  • об’єднати зусилля усіх суб’єктів освітнього процесу, зацікавлених в успішному навчанні й повноцінному розвитку п’ятикласників;
  • координувати дії із подолання труднощів протягом адаптаційного періоду учнів 5-х класів, педагогів;
  • виробити рекомендації для всіх учасників освітнього процесу з проблемних моментів адаптації.

Заступник директора з навчально–виховної роботи Романіна Т.М. у своєму виступі зазначила, що, вивчаючи стан адаптації учнів 5 класу до навчання в основній школі, дирекцією ліцею були відвідані уроки та виховні заходи, проведено співбесіди з учителями та класними керівниками. При цьому було встановлено, що всі педагоги вживають заходи для ефективної адаптації п’ятикласників до навчання у основній школі. Учителі враховують індивідуальні та вікові  особливості учнів, їх швидку втомлюваність, потребу в заохоченні, використанні ігрових методів. На всіх уроках спостерігається сприятлива психологічна атмосфера, доброзичливе ставлення педагогів поєднується із вимогливістю до учнів.

Із результатами анкетування п’ятикласників, батьків, учителів  ознайомила соціальний педагог Похила Л.С. Класні  керівники  дали  характеристику класним колективам, поділилася досвідом роботи із здобувачами освіти в адаптаційний період.  

Педагоги висловили свою думку, а потім тривало обговорення, під час якого визначалися нові проблеми перехідного періоду.  Виступи вчителів, які працюють з даною категорією дітей, дозволили стверджувати, що учні 5-х класів – це сформовані колективи зі своїми традиціями й особливостями.

Консиліум пройшов у доброзичливій атмосфері. Під час засідання були виробленні рекомендації  у роботі з п’ятикласниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button