Новини

Будуємо разом!

У Волинському ліцеї імені Нестора Літописця, на перекір долі, продовжуються роботи по вдосконаленню спортивної бази освітньої установи. Громада з уст «доброзичливців» і «вболівальників» за спорт і культуру дозвілля багато почула про цей дороговартісний об’єкт, хоча інформації об’єктивної, на жаль, було мало. Особливо, що стосується участі в конкурсі при його спорудженні, учасників та переваг, правил і умов експлуатації…  Гіркоти було достатньо. Але менше про це…

Через суб’єктивні й об’єктивні причини загальний комплекс робіт згідно проєкту був не завершений. Це стосувалося спортивних площадок на грунті, до яких доступ має бути без таких жорстких обмежень по експлуатації. За перспективними напрацюваннями саме тут має розміщуватися бейсбольне поле, яке суміщається із площадками для футболу та інших видів спорту, а далі – невеликий іподром для занять іпотерапією, на якого очікує багато дітей та сімей.

На базі освітньої установи понад десять років проводиться в червні  чемпіонат України з бейсболу для дітей віком 10 – 12 років та кубок України  – у вересні. У цих змаганнях у різні роки  брали участь команди міст Києва, Рівного, Лутугіно Донецької області, Кропивницького, Сум, Луганська, Одеси, Чернівців, Львова. Тернопільщину представляли команди Івано-Пусте та Кременця. Переможці мали право виступати на чемпіонаті Європи  в місті Кутно (Польща) та їхати на змагання до США. Бейсбол є в переліку видів спорту Олімпійських ігор. Даний вид спорту включений Міністерством освіти і науки України до переліку Всеукраїнської учнівської спартакіади. Дякуючи спонсорам, наші учні отримали спорядження для занять бейсболом та софтболом із шестирічного віку.

Але будівництво зупинилося. Проєкт не завершений. А мрія живе!!!

Дирекція ліцею провела значну роботу серед багатьох вітчизняних та зарубіжних організацій по ознайомленню із проєктом. На наше прохання відгукнувся Злучений Українсько-Американський Допомоговий Комітет у Філадельфії (США), його філія в Україні, а також  Федерація LL (маленької ліги) із бейсболу США, а саме: Мотря Бойко, Віра Принько, Василь Тараско та доктор Лариса Кий. Між дирекцією та даними організаціями й особами існує велика довіра, яка підтверджується багатьма роками співпраці. Саме люди великого серця з-за океану в черговий раз знайшли можливість допомогти українським дітям, виділивши частину таких необхідних коштів на проведення земляних та рекультиваційних робіт. Місцева організація ПМПК-9 спромоглася виконати дані роботи, за що ми їм безмежно вдячні.

Не стоять в стороні від загальної корисної справи для громади працівники ліцею – де неможливо технікою, працюємо руками.

Роботи тривають. Усіх, хто бажає долучитися до спільної справи не лише словом, а й ділом,  чекаємо до співпраці. Необхідно облаштувати захисну огорожу від яру, засіяти траву, влаштувати спортивне обладнання та інше. Тому шукаємо підтримку в кожному.

              Вболіваєш за громадське? Приєднуйся!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button