Новини

День цивільного захисту у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 5 травня у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця був проведений День цивільного захисту, метою якого є закріплення учасниками освітнього процесу теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту.

У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення.

У День цивільного захисту було проведено ряд цікавих та змістовних заходів: перегляд відео, пізнавальні теоретико-практичні бесіди з мінної та пожежної безпеки.

Завершальним етапом була  евакуація, цікава та пізнавальна зустріч з рятувальниками відділу запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС України в місті Кременці, на якій демонстрували роботу обладнання, що використовується під час пожеж та при надзвичайних ситуаціях. Фахівці Товариства Червоного Хреста провели практичне заняття з надання першої домедичної допомоги.

Проведені заходи виявили високий рівень відповідальності, чіткі дії педпрацівників з організації евакуації учнів, закріпили теоретичні і практичні знання учнів щодо дій в екстремальних ситуаціях, збереження життя й здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button