Новини

Фінальна зустріч освітнього проєкту «Психологічна школа «Пізнай себе – 2024»

З метою підвищення психологічної грамотності в освітянських колективах закладів загальної середньої освіти області та реалізації програм підготовки старшокласників до професійного самовизначення, комунальна установа Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» на підставі меморандуму про співпрацю з кафедрою психології факультету педагогіки і психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка третій рік поспіль організовують «Психологічну школу «Пізнай себе».

Учні Волинського ліцею імені Нестора Літописця разом із практичним психологом Тітовою І. О. були активними учасниками школи. Вісім тижнів поспіль вони відвідували цікаві та змістовні лекції, виконували різноманітні домашні завдання. Щоразу мали змогу дізнатись про себе щось нове та невідоме, заглибитися у свій внутрішній світ, познайомитися зі своїм характером та темпераментом, сформувати свій особистий бренд. Навчилися методів долання стресових ситуацій, що є такими необхідними в сучасних реаліях життя.

Психологічна школа «Пізнай себе» завершилась потужним профорієнтаційним заходом в стінах Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

На зустріч «Психологія для майбутнього» завітали більш як 80 учнів закладів освіти з територіальних громад Тернопільської області. ТНПУ вітав учнів середніх шкіл, ліцеїстів та гімназистів з Бучача, Зборова, Великого Глибочка, Васильківців, Ланівців, Козови, Кременця, Озерної,  Товстого, Скориків та Новосілки.

Цьогоріч у роботі школи взяло участь більше 250 учнів закладів освіти Тернопільської області. З них 65 виконали усі домашні завдання та були нагороджені сертифікатами завершення Психологічної школи. Серед яких і учні нашого ліцею: Фількевич Ольга (9-Б), Сілка Катерина (8-Б), Устич Анастасія (8-Б), Ратинський Олександр (8-Б), Міньковська Вікторія (8-А), Скакальський Денис (8-А), Скакальська Анастасія (8-А), Котик Владислав (8-А).

Усі члени кафедри психології виступили з короткими зверненнями до учасників. Наталія Савелюк побажала успішного завершення навчання у школі, Ольга Кізь відзначила найбільш активних учасників школи, Олександр Мешко наголосив на необхідності зберігати стресостійкість під час здачі іспитів, Ярослава Кальба зауважила, що пропозиції учасників стануть основою для удосконалення наступної Психологічної школи, Лілія Широкорадюк побажала формувати стійкість характеру, а Валентина Вовк відзначила активність та допитливість учасників школи. Завідувачка кафедри психології Марина Орап, підсумовуючи сказане, підкреслила, що здійснити професійне самовизначення – одне з основних завдання юнаків і юнок на даному етапі розвитку.

Приємним сюрпризом зустрічі стала екскурсія стінами університету, впродовж якої Юлія Генсерук натхненно і жваво познайомила з цікавим студентським життям.

Діти відвідали музей Володимира Гнатюка, Біблейський сад, були вражені комп’ютерними класами, біологічними лабораторіями та аудиторіями психологічних консультацій.

Ліцеїсти, наповнені позитивними емоціями та натхненні побаченим, повернулися додому. Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та працювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button