Новини

ІІ Відкритий футбольний турнір пам’яті Героя-захисника України Олексія Соколовського

Свята Покрова знов прийшла до нас,
А з нею День захисників країни.
Це свято тих, хто захищає повсякчас
Тебе, мене і нашу Батьківщину.

 

Цьогоріч ми вперше відзначаємо День захисників та захисниць України, Покрову Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День створення Української повстанської армії 1 жовтня. Це особливо важлива для нашого народу дата, яка є своєрідним уособленням його сміливості, героїзму та незламності.

Перше жовтня дві тисячі двадцять третього року… Десятий рік Україна потерпає від ворожого натиску на сході. 585-й день повномасштабного вторгнення росії та страшної війни. Така вже доля нашого народу – боротися, боротися й боротися за свою волю й незалежність держави.

І хоча цього року підступний ворог завадив нам відсвяткувати цей день так, як цього хотілося б, усе ж на перекір тривогам і труднощам, ми зустрілися, щоб вшанувати українських козаків, воїнів УПА, усіх захисників та захисниць України за всі часи її існування, а особливо тих, хто боронить нашу землю зараз, та провести ІІ Відкритий футбольний турнір пам’яті нашого випускника, Героя-захисника України Олексія Соколовського.

На заході були присутні батьки, рідні, однокласники Олексія, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької міської ради Оксана Гапонюк, учнівський та педагогічний колективи ліцею. Учасниками турніру стали команди: Опорного закладу Почаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Плосківської гімназії, НВК Сапанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кременецької гімназії № 3, Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Директор ліцею Володимир Іванович Мишко висловив велику вдячність сім’ї Олексія Соколовського за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя.

Присутні були запрошені на стадіон спортивно-оздоровчого клубу «Лицар», де відбулося урочисте відкриття символічного жезлу миру, адже єдине бажання, яке об’єднує нас усіх сьогодні, це Перемога та мир.

Матч розпочався з вшанування пам’яті загиблого воїна та всіх захисників України, що полягли в боях за її незалежність, хвилиною мовчання. Після чого перший удар по м’ячу зробив батько Олексія, який прищепив синові любов до цього виду спорту. Команди вели запеклу боротьбу за м’яч та намагалися всіма силами вибороти перемогу.

За результатами ігор з рахунком 1:0  переможцем стала команда Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, ІІ місце – команда Опорного закладу Почаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ІІІ місце – команда НВК Сапанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Футболісти були відзначені грамотами в таких номінаціях: «Кращий воротар» – Стельмащук Олександр, «Кращий захисник» – Слюсаренко Даниїл, «Кращий нападник» – Корф Аристарх, «Кращий бомбардир» – Кухаревич Кирил.

Усі учасники футбольного турніру отримали грамоти та медалі, а команда-переможець перехідний кубок пам’яті Героя-захисника України Олексія Соколовського.

Турнір був проведений з дотриманням усіх норм та заходів безпеки під час військового стану.

Напередодні турніру ліцеїсти написали диктант на честь пам’яті Олексія Соколовського, дізналися про випускника ліцею, який пожертвував своїм життям, щоб мирним стало небо над Україною, зазначили, що турнір з футболу-ще «одна квіточка у вінок шани загиблого захисника».

1 жовтня о 9 годині масштабною хвилиною мовчання вшануймо тих, хто віддав життя за  Батьківщину. Президент Володимир Зеленський зауважив: «Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова…»

Дякуємо всім захисникам і захисницям, які дають можливість навчатися, зустрічати сонце та не втрачати віру в Перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button