Новини

Міжнародна допомога Червоного Хреста

В умовах війни, колектив Волинського ліцею імені Нестора Літописця,  крім основної освітньої діяльності різносторонньо займається волонтерською роботою допомагаючи ЗСУ.

Та особливим напрямком у волонтерстві для нас стало забезпечення належних умов проживання і навчання внутрішньо-переміщених осіб, які оселились у шкільному гуртожитку, що став для них прихистком.

Дирекція ліцею постійно вивчає потреби переселенців, займається їх адаптацією та організацією харчування і проживання, спільно із благодійними фондами, громадськими і релігійними організаціями щоденно  направляє зусилля на єднання у важкий період рашистської навали.

Особливу допомогу отримали від Міжнародного Товариства Червоного Хреста в Україні за фінансової підтримки  Швейцарського Червоного Хреста по проекту «Ukraine Crisis Response» («Реагування на кризу в Україні»).  Саме через Тернопільську обласну організацію Товариства Червоного Хреста України, було проведено закупівлю робіт з демонтажу та монтажу  віконних блоків на потреби гуртожитків де проживають ВПО у Тернопільській області. Серед даних об’єктів – гуртожиток Волинського ліцею імені Нестора Літописця Кременецької міської ради, де дякуючи  фірмі «Вікнарьов» із Тернополя  замінено  77 вікон. Виконання даних робіт значно покращить умови проживання в даному приміщені, зробить його комфортнішим і затишнішим.

А ще, організація Червоного Хреста передала у харчоблок ліцею  холодильники, плити електричні, водонагрівачі, мікрохвильовки, мийки, столи з нержавіючої сталі, світильники та  частково сантехнічне обладнання (душові кабіни), м’який інвентар у гуртожиток на загальну суму понад 280 тисяч гривень.

Колектив закладу та тимчасово-переміщені особи щиросердечно дякують всім хто надає допомогу у такий важкий час війни. Нас не здолати! Разом здобудемо перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button