Новини

«Ми нащадки славних козаків»

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» – прописна істина сучасного українця. 13 жовтня у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбувся виховний захід «Посвята в соколята», присвячений Дню українського козацтва та Дню захисників і захисниць України.

Ведучі заходу Грома Е. та Шовкопляс М. ознайомили другокласників з цікавими сторінками історії козацького війська, з видатними гетьманами України, розповіли про життя козаків, їх побут, традиції, правила, улюблені заняття. Діти усвідомили, що козаки – це вільні, мужні, безстрашні люди зі сталевими характерами, борці за волю українського народу.

Саме дійство пройшло у дусі козацьких забав. Рої «Патріот» та «Сонечко» змагалися у спритності, швидкості, влучності. Соколята складали прислів’я, визначали з якого дерева листочок, садили картоплю, їздили на конях, малювали козаків, декламували вірші, співали пісні. Десятикласники Мартинюк В., Мороз Д., та Семегин Д., які завітали на свято в образах легендарних козаків, допомогли здійснити незвичайну подорож у минуле через Дніпровські пороги на Січ, додали національного колориту та патріотичного духу. На завершення дійства соколята склали урочисту присягу. Пообіцяли гарно навчатися, дотримуватися заповідей, поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу та стати справжніми патріотами своєї держави.

Директор ліцею Мишко В.І. привітав соколят та вручив ройовим Посвідчення. Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

Ми, нащадки тих славних козаків, будуємо нове життя, творимо нову державу, мусимо знати наше минуле та пам’ятати про лицарів українського народу – козаків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button