Новини

«Наш вибір – Гідність та Свобода»

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, ми згадуємо тих, хто розпочав наше протистояння нелюдам у Помаранчевій революції 2004-го та Революції Гідності 2013-го років. Вшановуємо славні Збройні Сили України. Людей, які відважно боронять нашу землю від агресора. Схиляємо голови в пам’ять про тих, чий шлях уже привів до Бога. Вони – сміливі сини та доньки великої України, що віддали своє життя за правду та справедливість.

До цієї важливої дати у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбувся патріотичний колограй «Наш вибір – Гідність та Свобода», який підготували учні 11 класу з педагогом-організатором Залюбовською-Ширмою Н.Б. Під час заходу учасники згадали трагічні події, переглянули відеофрагмент документального фільму «Річниця Майдану». Звучали вірші та пісні про Україну, Героїв Небесної Сотні. Присутні вшанували пам’ять загиблих за гідність та свободу в Україні хвилиною мовчання.

День Гідності та Свободи спонукає осмислити українські Майдани у контексті повномасштабного російського вторгнення. Суспільство чітко продемонструвало, що європейський вибір, європейські цінності та свобода є ключовими в нашому повсякденному житті, їх відстоюють наші воїни на передовій, захищають українці у тилу й кожен на своєму фронті. Майдан був саме тією подією, яка дала нам змогу показати, що таке українська ідентичність. Тепер цінності Гідності, Свободи та Демократії в боротьбі проти агресора об’єднали нас, як ніколи раніше, зробили стійкими та сміливими. Ми віримо в наших неймовірних хлопців і дівчат, які боронять синьо-жовту душу України і зараз творять нову історію, та чекаємо на їхнє повернення. Разом ми наближаємо перемогу й закарбовуємо ці історичні події для нащадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button