Новини

Не загасити пам’яті свічу…

У 2022–2023 роках Україна відзначає 90-ті роковини Голодомору. Геноцид української нації, організований кровожерливим комуністичним режимом – це найбільша трагедія нашого народу, це злочин, який знекровив та спустошив нашу землю, забрав мільйони життів безневинних дітей України.

Цьогоріч ця скорботна дата згадується в реаліях нової боротьби за виживання українців через масові ракетні обстріли країни-терориста.

26 листопада відбувся захід-реквієм «Голодомор 1932-1933. Не загасити пам’яті свічу…» Усі присутні долучилися до хвилини мовчання та вшанували  безневинних, закатованих голодом українців і жертв репресій тоталітарного режиму. Учасники заходу переглянули відеоролики «Голодомор 1932-1933 – геноцид українського народу», «Ти приніс мені яблуко?», «Голодомор. Зернятка надії». Звучали поезії та пісні про страшні й моторошні події тих років.

27 листопада колектив ліцею взяв участь у Загальнонаціональній акції «Запали свічку пам’яті». Нехай полум’я у вікнах наших осель буде символом скорботи мільйонів українських сердець, які вшановують пам’ять закатованих голодом. Це не тільки світло пам’яті, це надія та віра в перемогу. Сьогодні наш народ змагається з цим величезним випробуванням, знову хочуть знищити українську націю як народ, Україну як державу, але ми віримо, що ворогу не вдасться подолати нас, так, як не вдалося йому знищити українців у 1932-1933 роках шляхом Голодомору. Сьогодні весь світ з нами, а це означає, що ми на боці добра. Перемога за нами. Яким би не було брутальним зло, воно буде знищене.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button