Новини

Перша допомога при надзвичайній ситуації

Кожен із нас може опинитися в ситуації, коли комусь із рідних чи незнайомій людині на вулиці необхідна буде допомога після надзвичайної ситуації.

23 серпня колектив Волинського ліцею імені Нестора Літописця взяв участь у майстер-класі з надання першої допомоги, який провели інструктори Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

З початку збройного конфлікту в Україні  це питання є дуже важливим, адже правильне та вчасне надання першої допомоги може врятувати життя людини.

Навчальний захід був надзвичайно інформативним та цікавим. Учасники майстер-класу проаналізували та обговорили випадки, що потребують невідкладної допомоги пацієнтам і можуть виникнути в побуті, на вулиці, у місцях скупчення людей. Відпрацювали алгоритм дій, які до приїзду медичної бригади  відіграють вирішальну роль у порятунку життя людини.

Педагогічні працівники ліцею отримали базові знання  в наданні першої допомоги при втраті свідомості, переломі кісток, ранах і кровотечах та ін. Практична частина заходу включала відпрацювання таких навичок, як: накладання кровоспинного турнікету CAT (Combat-Application-Tourniquet), серцево-легенева реанімація, що викликало низку запитань та помітне пожвавлення аудиторії. Інструктор розповів про  помилки, яких найчастіше припускаються люди під час надання першої допомоги. Загалом захід пройшов динамічно та невимушено.  

Дякуємо чудовому інструктору Роману та його помічнику Максиму за дуже пізнавальний майстер-клас. Уміння надавати першу допомогу необхідне кожному – воно може врятувати життя в критичній ситуації. Дуже хочеться, щоб отримані знання нам ніколи не довелося використовувати на практиці.

Бережіть себе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button