Новини

Під Крутами пішли в безсмертя

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, що на довгі роки став одним із символів боротьби нашого народу за свободу й незалежність.

28 січня 2022 року у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця з метою вшанування пам’яті полеглих героїв у нерівному бою із більшовицькою армією  студенти-практиканти Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Г. Шевченка  Ониськів Ольга та Максим Фурик  спільно з учнями 10-А класу провели позакласний захід «Під Крутами пішли в безсмертя».

Ліцеїсти із цікавістю прослухали розповідь ведучих про перебіг подій столітньої давності та про подвиг української молоді під Крутами, яка пролила кров на святій землі в боротьбі за свободу.  У ході заходу учні декламували вірші; усі присутні в залі переглянули кілька відеокліпів та прослухали пісню гурту Океан Ельзи «Мить» у виконанні вчителів мистецьких дисциплін Форсюк Н.В., Залюбовської Н.Б., студента-музиканта Максима Фурика та учениць 10-А класу.

Пам’ятаймо, що ці юні хлопці, які стали легендою для наступних борців за українську незалежність, є одними з найяскравіших прикладів справжнього патріотизму. Саме вони були  першими українськими «кіборгами»,  що стояли невідступно заради своєї України! Слава Героям Крут!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button