Новини

Пізнавально, цікаво та креативно!

Не лише навчання, але й дозвілля, культурний та духовний розвиток – один з головних пріоритетів учнів 6-А класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

Задля налагодження комунікації, поповнення нових знань з історії рідного краю класний керівник Л.П. Бречко та асистент вчителя Є.О. Додь провели пізнавальну екскурсію в духовно-історичний центр – Богданова Каплиця в с. Підлісці.

Учні ознайомилися з давньою історію каплиці, яка тісно пов’язана з іменем Богдана Хмельницького.

Під час війни, радянського періоду, капличка була зруйнована, а в часи Незалежності її відновили. Сьогодні перебувати тут для молодого покоління, яке зростає у період російсько-української війни, дуже повчально та патріотично. Оскільки, за легендою, Б. Хмельницький, вийшовши з каплиці, підняв над головою незвичайний дорогоцінний меч і промовив: «Гляньте, браття, на цей меч. Він подарований нам до останнього подиху боротись з ворогами за свободу землі батьківської, за нашу віру, за наше козацьке братство!».

Екскурсії на природу допомагають встановлювати міжпредметні зв’язки через свій діяльнісний підхід  та здобути нові знання.
Класний керівник, вчитель зарубіжної літератури, скористалася вдалим моментом та провела  урок під відкритим небом.

Діти були ознайомлені з творчістю Роберта Бернса, якого Т.Г. Шеченко назвав «поетом народним і великим». А заслужив він таку похвалу тому, що писав про найважливіше для кожного народу –  свободу і любов до Батьківщини.

На сцені, яка розташована поруч з каплицею Б. Хмельницького, діти декламували поезію Роберта Бернса «Моє серце в верховині…», проявляючи свої таланти й артистизм.

Незабутні враження, емоції учні закріпили дружнім частуванням на свіжому повітрі у спеціально відведеному для цього місці.

Ця невеличка подорож стежками рідного  краю згуртувала та зробила дружнішими не тільки дітей, а й допомогла відкрити для усіх нового однокласника з ООП,  адаптувати його в класному колективі.
Емоції та враження є на фото. Приємного перегляду!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button