Новини

Розумний город

15 березня для учнів  Волинського  ліцею імені Нестора Літописця, за сприяння директора Володимира Мишка, відбулася презентація освітнього проєкту «Розумний город». Координатор проєкту Роман Комінярський розповів, що він започаткований компанією «Контінентал» у 2020 році, з метою популяризації серед молоді основ агрономії та технології землеробства, ближче познайомити нове покоління із сільським господарством. Учням освітніх закладів, у рамках «Розумного городу», безкоштовно надається насіння, біопрепарати, інструктаж та експертний супровід від агрономів, щоб вони могли розпочати власний шлях в агрономії. Школярі можуть вирощувати городину, лікарські трави, баштанні культури, мікрозелень, арахіс,тощо.

    Пан Роман зазначав: «Ми змогли зацікавити аграрною справою молодь і відкрити їй, що це дуже сучасна й технологічна сфера. Усім учасникам проєкту ми організовуємо екскурсії на активи «Контінентал», де показуємо сільське господарство зсередини. Учасники «Розумного городу» не просто доглядають та вирощують врожай, а передають частину вирощеного на своїх ділянках для переробки на сухі борщі та поживні смаколики для наших захисників. Цього року з урожаю буряку готуватимуть і новий продукт — овочеві чипси. Торік з урожаю, який виростили школярі, приготували та передали  для ЗСУ більш як 2 тисячі порцій сухого борщу, 500 пачок чаю з лікарських трав, понад тисячу упаковок гарбузових цукатів і таку ж кількість порцій горіхово-медових перекусів.»

 Під час заходу ліцеїсти мали можливість продегустувати смаколики та борщ.

   Володимир Іванович подякував пану Роману  за зустріч та зазначив,  що такі  проєкти, як «Розумний город» дуже важливі та актуальні,  адже мотивують учнів здобувати аграрні навички й волонтерський досвід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button