Новини

Тиждень історії

З 4 по 8 грудня у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця проходив тиждень історії.

У понеділок для учнів 10-го класу проводилися віртуальні екскурсії історичними фортецями України. Під час цього заходу учні зуміли наочно ознайомитися із найвідомішими архітектурними спорудами України та їхньою історією.

Учні 5-х класів змогли взяти участь у історичному турнірі «Утворення та розвиток Русі-України», під час якого учасники познайомились і пригадали основні події, пов’язані з історією цієї держави.

У вівторок учні 8-х класів взяли участь у вікторині «Подорож в минуле» під час якої діти зуміли закріпили історичний матеріал, розв’язуючи кросворди та даючи відповіді на тестові запитання.

У середу учні 9-х класів змогли відчути на собі роль дослідників історії під час брейн-рингу «Ерудит». Виконуючи різні завдання з пригодами, учасники, не тільки здобули нові уміння і навички, але пригадали уже відомий матеріал.

«Історія у кросвордах та ребусах» була проведена для учнів 6 та 7 класів. Завдяки цим заходам діти змогли ще краще освоїти розглянутий раніше матеріал.

У четвер ліцеїсти-шестикласники продемонстрували свої знання із історії Стародавнього Світу в мультимедійній історичній грі «Цивілізації Сходу».  Учні-семикласники взяли участь у пізнавально-розважальному турнірі юних істориків: “Утворення та розвиток Давньоруської держави”. Завдяки цьому заходу, вони ознайомилися із історичними документами такими як: “Повість минулих літ”, “Слово о полку Ігоревім”, “Остромирове Євангелліє” та самостійно прочитати і проаналізувати опис князів та інших відомих діячів Давньоруської держави.

Ми знаємо, що історія світу – біографія великих людей. У цьому в п’ятницю ще раз переконалися учні 11 класу. Під час історичного екскурсу «Видатні історичні особистості», старшокласники відгадували відомих історичних постатей за складеним описовим портретом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button