Новини

Тиждень предметів художньо-естетичного циклу. День #4

Українці – дивовижна нація. Мабуть, жодний народ у світі, опинившись у таких обставинах, не знайшов би в собі стільки мужності й сили, як наш. І черпаємо ми цю силу з різних джерел, одне з яких – чисте, потужне, бездонне – наша пісня. В усі часи українське слово й українська пісня давали нам наснагу й стимул до праці, до творчості, до високих звершень, а коли треба, то й для героїчної боротьби.

Сьогодення внесло корективи в наше життя та музичний репертуар, який ми слухаємо щодня. Ранок четверга розпочався зворушливими патріотичними піснями, які доторкалися до самого серця.

Нетрадиційні техніки малювання викликають у дітей безліч позитивних емоцій, сприяють розвитку творчих здібностей, допомагають учням розкрити свою особистість, індивідуальність та неповторність. Шестикласники з великим захопленням освоїли техніку «Фротаж», виконали цікаві композиції, використовуючи осінні листочки різної форми й розміру. Вони із задоволенням експериментували з кольором і фоном.

Енергійні та допитливі п’ятикласники здійснили цікаву екскурсію в Обласний літературно-меморіальний музеї Юліуша Словацького. Учні з цікавістю слухали розповідь екскурсовода про життєвий шлях видатного поета. Діти поринули в атмосферу мистецтва й творчості, відвідавши виставку авторської ляльки «Диво лялька», яка нещодавно відкрилася в приміщенні музею. В експозиції представлені неймовірні роботи 39-х майстринь з усіх куточків України.

Після напруженої роботи в класі дітям необхідний активний та жвавий відпочинок. Весела атмосфера панувала на «Танцювальних перервах» для учнів початкових класів. Діти з великим задоволенням виконували вже знайомі та нові руханки, отримали заряд позитиву та бадьорості.

Сприяти формуванню в учнів різнобічних естетичних інтересів і потреб, музичної культури, становленню їх творчої індивідуальності можливо, залучаючи школярів до активної участі в різних видах музичної діяльності, стрижнем яких виступає активне вслуховування в музичне звучання.

З цією метою в 3-Б класі була проведена гра «Вгадай мультик за мелодією», яка дуже зацікавила дітей. Вони із задоволенням впізнавали саундтреки з мультфільмів, називали персонажів та характеризували їх, шукали схожість між героєм та його лейтмотивом.

Нехай ця золота осінь приносить Україні хороші та приємні новини, а мистецтво зігріває наші серця в цей нелегкий для всіх час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button