Новини

«Україна – країна нескорених!»

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, ми згадуємо тих, хто розпочав наше протистояння нелюдам у Помаранчевій революції 2004-го та Революції Гідності 2013-го років. Вшановуємо славні Збройні Сили України. Людей, які відважно боронять нашу землю від агресора. Схиляємо голови в пам’ять про тих, чий шлях уже привів до Бога. Вони – сміливі сини та доньки великої України, що віддали своє життя за правду та справедливість.

До цієї важливої дати у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбулося чимало тематичних заходів.

Напередодні пресцентр чергового класу випустив стінгазету «Майдан – шлях до свободи». Колектив закладу освіти спільно з ВПО взяли активну участь у плетінні маскувальних сіток. У вестибулі бажаючі могли переглянути навчальний відеоролик.

Класні керівники та вихователі провели: уроки мужності «Зима, що нас змінила», «Майдан гідних», «Герої нашого часу», усний журнал «З Україною в серці», інформаційні експрес-хвилини «Герої в пам’яті навіки», «В чому наша суперсила? Ми – українці!», патріотичну годину «Революція Гідності: ми пам’ятаємо», виховну годину «Ми вільні творити майбутнє», флешмоб «#ЖОВТАСТРІЧКА» в підтримку руху громадянського спротиву на тимчасово окупованих територіях України.

У читальному залі біблітекар Романюк І.В. підготувала виставку публікацій «За Україну молюся».

Учні початкових класів написали листи вдячності захисникам, доповнили їх яскравими малюнками, патріотичними аплікаціями в національних кольорах та солодкими сюрпризами.

Волонтерський загін ініціював та провів благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. У підсумку вдалося зібрати 41500 грн. Допомога українським військовослужбовцям сьогодні вкрай важлива. Завдяки небайдужості, активності та спільній підтримці нашої армії в тилу Україна обов’язково переможе.

Учні 11 класу з педагогом-організатором Залюбовською-Ширмою Н.Б. та вчителькою музичного мистецтва Мороз О.В. підготували патріотичний колограй «Україна – країна нескорених!» Учасники згадали трагічні події, переглянули відеофрагмент документального фільму «Річниця Майдану». Декламували вірші про Україну, Героїв Небесної Сотні. Під час заходу прозвучали пісні «Заспіваймо пісню за Україну» (Інішев В.), «Не будь байдужим» (ансамбль дівчат 6-х класів), «Човен» (Храневич Я.), «Запалю свічу» (вокальних ансамблів вчителів), «Герої не вмирають» (ансамбль дівчат). Учасники вшанували пам’ять загиблих за гідність та свободу в Україні хвилиною мовчання.

День Гідності та Свободи спонукає осмислити українські Майдани у контексті повномасштабного російського вторгнення. Суспільство чітко продемонструвало, що європейський вибір, європейські цінності та свобода є ключовими в нашому повсякденному житті, їх відстоюють наші воїни на передовій, захищають українці у тилу й кожен на своєму фронті. Майдан був саме тією подією, яка дала нам змогу показати, що таке українська ідентичність. Тепер цінності Гідності, Свободи та Демократії в боротьбі проти агресора об’єднали нас, як ніколи раніше, зробили стійкими та сміливими. Ми віримо в наших хлопців і дівчат, які творять зараз нову історію, та чекаємо на їхнє повернення. Разом ми наближаємо перемогу й закарбовуємо ці історичні події для нащадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button