Новини

Вдосконалення законодавства у галузі освіти триває

02 червня 2021 року продовжила діяльність робоча група Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій з підготовки до другого читання проєкту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти (реєстр. № 4629-1).

Відбулося активне обговорення 62 поправок до законопроєкту. Значна частина поправок була конкретизована членами робочої групи із врахуванням реалій українського життя: потреба профільного навчання; демографічна ситуація у різних регіонах; гірська територія та інше.

Робоча група прийняла пропозиції директора Волинського ліцею імені Нестора Літописця Мишка В.І. стосовно кількості учнів 10-11-12 класах у групах по профільному навчанню, директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Полторацького О.В.  по структурі ліцеїв, завідувачки відділу економіки та управління загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН Онаць О.М. по повноваженнях територіальних громад у формуванні ліцеїв, професора кафедри Національного університету «Запорізька політехніка» Бахрушина В.Є. по забезпеченню якісної профільної освіти.

Введення в дію законодавчих змін у різних нормативних актах, на пропозицію членів робочої групи, відбуватиметься у 2021; 2024; 2027 роках.

Напрацьований матеріал Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій подається на розгляд сесії Верховної Ради для прийняття  у другому читанні. Рішення за депутатами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button