Новини

Відзначили переможців літературного конкурсу

25 травня в освітньому хабі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відзначили переможців обласного літературного конкурсу,  присвяченого 150-річчю від дня народження відомого етнографа, фольклориста, мовознавця, громадського діяча В.Гнатюка.

Члени журі наголосили,  що роботи учасників  вирізнялися відповідним рівнем творчості, оригінальністю змісту, креативним підходом до реалізації  різних жанрів, подякували за ініціативність, популяризацію творчості українського етнографа та літературознавця. 

Конкурс проходив  у чотирьох номінаціях: «Вірш», «Казка», «Есе», «Новела». 

На обласний         етап було подано 108 робіт переможців міського літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  «Дослідник фольклорних скарбів українців», присвяченого 150-річчю від дня народження нашого краянина, академіка  Володимира Гнатюка.

Ректор ТНПУ професор Богдан Богданович Буяк та начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Зіновіївна Хома вручили переможцям та їхнім учителям грамоти, подяки та подарунки. 

Дипломом І ступеня нагороджено Кириченка Богдана, учня 7-А класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця, відзначено роботу вчителя української мови та літератури Романіної Тетяни Михайлівни, яка підготувала переможця обласного конкурсу в номінації «Казка».

Учасники творчого змагання дізналися більше цікавого про фольклориста під час пізнавальної екскурсії в музей Володимира Гнатюка. Викладачі факультету філології і журналістики організували для вчителів, які навчають учнів-переможців,  семінар-тренінг «Роль Володимира Гнатюка у формуванні української науково-культурної парадигми», а для школярів – екскурсію університетом.

Організатори  зустрічі привітали учасників, лауреатів, учителів та подякували за популяризацію творчості Володимира Гнатюка, патрона університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button