Новини

«Вона – наш скарб і наша мрія: соборна, вільна Україна»

22 січня Україна відзначає одне з визначних національних свят – День Соборності. У цей день 1919 р. на Софійському майдані в Києві відбулася важлива подія в нашій історії – підписання Акту Злуки між УНР і ЗУНР.

У рамках свята у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця класні керівники провели тематичні заходи: історичний калейдоскоп «Разом із власної волі», розмову в колі «В єдності сила народу», виховну годину «Одна-єдина Соборна Україна», флешмоб «Об’єднані Україною», історичний екскурс «Де єдність – там і перемога», бібліотечна подорож «Шлях до єдності», літературна вітальня «Сплетіння слів історії».

В актовій залі відбувся виховний захід «Вона – наш скарб і наша мрія: соборна, вільна Україна», який став справжнім святом єдності, співпраці та патріотизму. Учні мали змогу більш глибше дізнатися про дану подію, її важливе значення для України; не лише вшанувати минуле своєї країни, а й зрозуміти, що справжня сила полягає в об’єднанні, в усвідомленні історії та спільної мети.

На жаль, російсько-українська війна є продовженням цих подій, тому Україна знову повинна виборювати власну незалежність. Саме День Соборності є тим днем, коли нам слід нагадати про єдність та неподільність рідних земель.

Нехай кожен День Соборності стає для нас уроком та нагадуванням про те, що разом ми сильні та здатні до великих справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button