Новини

Янголи, що тримають небо…

Лютий 2014 року… Зима в огні…Українці стоять на майдані Незалежності… Стоять за правду, свободу, майбутнє…

Юні та сивочолі. Науковці, учителі, художники, архітектори, театральні діячі, громадські активісти. Українці, євреї, грузини… Абсолютно різні, але такі схожі. Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри й правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. Їх назвали Небесною Сотнею – тих, хто віддав життя за Україну, хто не схибив та не відступив, хто захищав свою гідність, гинув за честь, за волю під час Революції Гідності.

20 лютого у Волинському ліцеї імені Нестора Літописця відбувся вечір-спомин «Янголи, що тримають небо», який підготували учні 9-А класу разом із класним керівником Ятчишиною Т.С. З уст ліцеїстів звучали слова про доленосні для історії нашої держави події, поезії та пісні  проникали глибоко в душу.  Відеокліпи про бої в центрі Києва 18 – 20 лютого 2014 року не залишили байдужим нікого.

Майдан переміг владу ціною сотень людських життів, але страждання українців не закінчилися. 10 років триває війна, забирає найкращих. Сьогодні в небесному війську України вже не сотня, а тисячі незламних, нескорених, незабутніх лицарів світла. Учасники заходу згадали всіх Героїв, вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув за правду і свободу.

Дев’ятикласники поклали квіти до пам’ятного знака «Борцям за волю України» та меморіальних дошок загиблим героям-випускникам нашого навчального закладу О. Соколовському, С. Поляку, І. Деркачу.

Хай пам’ять усіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на своїй землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button