Новини

Засідання методичної комісії вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін

Цього року вчителі 5-х класів прийняли естафету впровадження реформи Нової української школи. На педагогів чекали суттєві зміни в освітньому процесі: працювати за новим Державним стандартом базової середньої освіти та Типовою освітньою програмою для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти

3 січня 2023 року відбулося засідання методичної комісії вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін на тему «НУШ у дії: як навчати по-новому».

Мета засідання –  нагадати та розширити знання про нові підходи реалізації Державного стандарту базової середньої освіти, виокремити основні вимоги до результатів навчання за освітніми галузями.

Керівник методичної комісії Плахтина Т.С.  разом із педагогами розглянули, у чому полягає мета реалізації Державного стандарту базової середньої освіти. Учитель української мови Ятчишина Т.С., учитель німецької мови Карнаух В.П., учитель історії Остапчук П.В., учитель музики Мороз О.В. познайомили присутніх із вимогами до обов’язкових результатів учнів із мовно-літературної, мистецької, громадянської та історичної освітніх галузей.

На засіданні було повідомлено про труднощі, із якими зіткнулися вчителі, працюючи з НУШівцями в першому півріччі, та наведено аргументи щодо позитивного впровадження  нової системи освіти.

Під час вправи «Супервізія в НУШ» учасники засідання  спробували пройти тест, який є складовою частиною сертифікації вчителів початкових класів.

Сьогодні  важливо та необхідно далі продовжувати  реформу НУШ, забезпечити її безперервність і розвиток, а головне – якісно  змінювати українську освіту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button